Olen Tegen Kanker en Komie Geire slaan handen in elkaar om (ex-)kankerpatiënten en familie te verwennen en te informeren.

Aan de vooravond van de nationale Dag Tegen Kanker organiseert Olen Tegen Kanker zijn eigen Olense dag. In samenwerking met Komie Geire organiseren zij op woensdag 20 oktober verwensessies voor (ex-)kankerpatiënten en een infoavond voor het brede publiek.

De derde donderdag van oktober is jaarlijks de Dag tegen Kanker. Met zijn allen steken we kankerpatiënten en hun naasten dan een groot hart onder de riem en tonen we hen dat zij omring zijn door mensen die hen steunen. Dit jaar krijgt Olen aan de vooravond hiervan zijn eigen Dag Tegen kanker.

Op woensdag 20 oktober 2021 organiseert Olen Tegen Kanker in samenwerking met Komie Geire tussen 14.30 en 19.30 uur verwensessies voor (ex-)kankerpatiënten: massage, voetreflexologie, gelaatsverzorging,... het staat allemaal op het menu.

Patiënten schrijven zich vooraf in via www.olentegenkanker.be en kunnen daarbij dan opgeven wanneer ze kunnen en van welke verwennerij ze het liefste komen genieten.

Diezelfde dag om 20.00 uur brengt professor dr. Filip Lardon, hoogleraar aan de Universiteit Antwerpen en diensthoofd van het Centrum voor Oncologisch Onderzoek, een boeiende voordracht met als thema 'Naar een wereld zonder kanker?

Hoe de wetenschap de ziekte overwint.' Deze kankeronderzoeker voorspelt dat tussen dit en tien jaar 80% van de mensen met kanker chronisch zal kunnen behandeld worden. De toekomst ziet er dus veelbelovend uit: het moment dat mensen niet meer bang hoeven te zijn voor kanker komt elke dag een stapje dichterbij. "Het is nu aan kanker om bang te worden", aldus prof. dr. Lardon.

Iedereen die op de Dag Tegen Kanker zelf (21 oktober) een geel lintje wil dragen als teken van steun voor kankerpatiënten en hun naasten kan zijn exemplaar ophalen op de Olense Dag tegen Kanker op 20 oktober en dit vanaf 14.30 uur.

Alle activiteiten vinden plaats in lokaal dienstencentrum Komie Geire, Herentalseweg 1 in Olen.

Deelnemen aan de verwensessies is uiteraard voorbehouden voor (ex-)kankerpatiënten die op voorhand ingeschreven zijn. Voor de voordracht van prof. Dr. Lardon wordt er gerekend op een breed publiek.

Deze voordracht is vrij toegankelijk, inschrijven vooraf is niet nodig.